tikla tikla tikla tikla tikla tikla tikla tikla
07 Ocak 2009, 13:33:33 *

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

* Warez paylasim kesinlikle yasaktir. ***** Kisi veya kurumlara ait dosya veya programlar izinsiz hiçbir sekilde paylastirilamaz, paylasilamaz.***** Lütfen konu dahilinde warez paylasim bulunduran üye ve konu linkini Yöneticilere bildiriniz.
   Ana Sayfa   Resim Galerisi Multiplayer Oyun chat Dosya Upload Ara Yardım Giriş Yap Kayıt  
Konu: Arızalı Ekran Kartı Tamiri 2 Defa Yanıtlanmış
Okunma Sayısı:37 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arızalı Ekran Kartı Tamiri  (Okunma Sayısı 37 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
melihhel

Tecrubeli Moderator
Üye Bilgileri Kidemli Uye
*

Üye ID: 4

Kayıt tarihi 24 Eylül 2007, 02:12:12

ISTANBUL Mirlamasi

Aktiflik
Deneyim
Seviye

Durumum:

« : 02 Aralık 2007, 09:46:15 »

Arızalı <span class="hilite1">Ekran</span> Kartı[/url] </h2>
<span class="post-cat"><font color="#44a1d0">Kategori:</font> Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
Genel
</span> <span class="post-author"><font color="#44a1d0">Yazar:</font> Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap
admin
</span> <span class="post-calendar">Ocak  2008, 10:22am</span><div class="post-content">

<p>bozuk-agp.jpg

Bir abimizin bilgisayarı arızalanmış sorun <span class="hilite1">ekran</span> kartında pc çalışıyor ama görüntü yok dikkat edilginde <span class="hilite1">ekran</span> kartındaki arıza sebebi ortaya çıktı elektronik ile ilgili kişiler şıp diye arıza sebebini anlar :D" class="wp-smiley <span id="more-171"></span></p>
<p>ilk bakışta pek anlaşılmıyor dikkatli bakınca iki adet kondansatörün isyan ettiği görülüyor :D" class="wp-smiley </p>
<p>agp-kondansator.jpg

<a rel="lightbox" href="Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linki Görebilmek Için Üye Ol veya Giris Yap" title="patlak-kondansator.jpg">patlak-kondansator.jpg[/url]</p>
<p>Gelelim tamir işlemine 40 wat bir havya ideal fazla düşük olmasın kondansatörlerin baçaklarını lehim ile kaplıyoruz her iki bacağı birden havyayı biraz yatık tutarak ısıtıp yavaşca kondansatörü çekip çıkartıyoruz

agp-pcb-lehim.jpg

sonrasında lehim pompası ile padleri temizleyip yeni kondansatörlerimizi tıkıyoruz</p>
<p>dikkat etmeniz gereken kondansatör voltajı değeri ve kutupları düşük voltaj ve kapasitede kondansatör kullanmayın <span class="hilite1">ekran</span> kartındaki arızalı kondansatörler 820uf 6.3 volt idi ben 1000uf 10 volt kondansatör kullandım daha sağlam oldu</p>
<p>Birde parçayı sökmeden önce kutup yönlerine dikkat edin standatta beyaz boyalı olan yere kondansatörün - kutubu gelir ama boyanın olduğu yöne + kutup geliyor yeni parçaları ona göre taktım daikkat etmeyip pcbye göre taksaydım :D" class="wp-smiley

kondansator-kutup.jpg</p>
<p>Tabiki herzaman bu kadar şanslı olunmuyor bazen kondansatörler isyan ederken yanlarında barkaç parça daha xxxürebiliyor :D" class="wp-smiley </p>
<p>gerekli kontrolleri yapıp diş fırçası ve sellozik tiner ile lehim yüzeyini temizledikten sonra yeni <span class="hilite1">ekran</span> kartı masrafı olmadan bilgisyar çalışmaya devam eder :)" class="wp-smiley </p>

<p>Dikkat : Yapılan işlemler çok acemi hiç deneyimi olmayan kişiler için uygun değildir yapacağınız hatalar bilgisayarınızdaki parçaların arızalanmasına sebep olabilir</p>
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2008, 17:24:57 Gönderen: melihhel » Logged

ISTANBUL  BENDEN COKTAN VAZGECTI  AMA BEN ISTANBULDAN VAZGECEMEDIM
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Arızalı Ekran Kartı Tamiri
« Posted on: 07 Ocak 2009, 13:33:33 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hosgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmaniz için sitemize üye olmanizi öneririm. iyi eglenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Arızalı Ekran Kartı Tamiri oyunlari, Arızalı Ekran Kartı Tamiri programi, Arızalı Ekran Kartı Tamiri oyunu indir, Arızalı Ekran Kartı Tamiri program yükle, Arızalı Ekran Kartı Tamiri download, Arızalı Ekran Kartı Tamiri hikayeleri, Arızalı Ekran Kartı Tamiri resimleri, Arızalı Ekran Kartı Tamiri haber, Arızalı Ekran Kartı Tamiri yükle, Arızalı Ekran Kartı Tamiri videosu, Arızalı Ekran Kartı Tamiri msn eklentisi, sarki sözleri
Dejavu

Global Moderator
Üye Bilgileri Kidemli Uye

Üye ID: 13

Kayıt tarihi 18 Ekim 2007, 00:00:00

Aktiflik
Deneyim
Seviye

Durumum:

« Yanıtla #1 : 20 Haziran 2008, 17:44:40 »

Tesekkurler  ama  kodlarla  karismis iraz

Hala hislerimde hala özlemimdesin